Bramen ijsjes maken
Lekker hè, al dat fruit aan de bomen. En dat allemaal dankzij de bijen in ons land! De bij is klein, maar superbelangrijk voor de natuur én voor ons. Bijen zorgen er namelijk voor dat er fruit groeit aan onze bomen. En van dat fruit kunnen wij weer lekkere ijsjes maken. Zoals een heerlijk bramen ijsje! Hieronder vind je het recept. Maar vergeet niet om ook goed voor de bij te zorgen: hang een mooi bijenhotel voor ze op en zorg dat ze bloemen hebben om van te eten.
Speeltip
Dit heb je nodig voor ongeveer 5 ijsjes:
- 300 gram bramen;
- wanneer de bramen rijp zijn zijn ze bijna zwart;
- 75 ml water;
- 25 gram suiker;
- 1 eetlepel citroensap.
Zo maak je het:
- spoel de bramen even af onder de kraan;
- pureer de bramen met een staafmixer. Doe de bramenpuree in een zeef en druk het erdoor. Hierdoor blijven de pitjes achter;
- los de suiker op in het water, voeg het daarna samen met het citroensap toe aan de bramenpuree;
- giet het mengsel in de ijsvormpjes. Als je ijsvormpjes voor in de vriezer gebruikt moeten ze zeker zo'n 6 uur in de vriezer.
Eet smakelijk!