Ga direct naar inhoud

Foto van de maand - Natuur

Doe mee met de fotowedstrijd van Natuurmonumenten: de Foto van de Maand! Elke maand kan je jouw mooiste natuurfoto uploaden en maak je kans op een uitvergroting van jouw foto, aangeboden door Pixum. Aan het einde van de maand worden er twee winnaars gekozen, één door onze fotoredactie en één door het publiek. Deelnemers mogen maximaal drie digitale foto’s inzenden per maand.

Blauwe reiger werkt een groene kikker naar binnen
Fotograaf: Gerard Roes
Winnaar juryprijs december

Een heel erg raak geschoten beeld van een blauwe reiger. Deze plaat behoeft eigenlijk nauwelijks enig commentaar. Iedereen kan de kwaliteit van het beeld direct herkennen. Op ooghoogte van het beest gefotografeerd, beweging fantastisch bevroren door snelle sluitertijd, geweldig dat de impact van de kikker die uit het water gegrepen is nog te zien is op het wateroppervlak, mooie uitsnede met voorkant van reiger op de foto en de kop, snavel en gegrepen kikker mooi in het midden. Prachtcompositie.

Torenvalk met raaf
Fotograaf: Teun de Kluijs
Winnaar publieksprijs december

Een foto van een raaf en een torenvalk bij elkaar op een kale winterse boom. Mooi dat het profiel van beide vogels zo overduidelijk herkenbaar is in het beeld.

Inzendingen december 2023

Klik op de foto voor details

Foto van de maand

Stuur je foto in